Tempaus-Areenan tarina

Tempaus-Areena

Painonnosto on kaikille

Tempaus-Areena on perustettu vuonna 2013 Helsingin Hakaniemeen ja se on Suomen ensimmäinen painonnoston harjoituskeskus. Se on syntynyt rakkaudesta painonnostoon, halusta levittää painonnoston hyötyjä mahdollisimman laajalle ja siitä on tullut seuratoiminnan ulkopuolella tapahtuvan painonnosto harrastamisen edelläkävijä. Minun mielestäni jokaisen tulisi tehdä elämänsä aikana painonnosto liikkeitä. Rakkaus painonnostoon on säilynyt edelleen ja uskomukset painonnoston hyödyistä ovat vuosien mittaan muuttuneet aidoiksi kokemuksiksi. Tapa opettaa painonnostoa ja kyky kohdata tekniikan tuomat yksilölliset haasteet ovat vuosien työn ja kokemuksen aikaansaannos.  

Tempaus-Areenan kokemus painonnoston opettamisesta on omaa luokkaansa. Vuodesta 2008 saakka painonnosto valmennus on ollut pääelinkeinoni, painonnoston ja siitä irrotettujen harjoitteiden opettamista lapsille, nuorille, kuntoilijoille, harrastajille, huippu-urheilijoille, kuntoutujille, vanhuksille. Emme ole vielä kohdanneet tilannetta tai esimerkiksi kehon vaivaa, joka estäisi painonnoston harrastamisen. Kun valmentajan osaaminen on riittävällä tasolla, hän kyllä löytää keinot ja metodit.  

Tempaus-Areenan kymmenen valmentajaa ovat valikoituneet tarkoin ja heillä jokaisella on tärkeä rooli Areenan yhteisössä. Valmentajat ovat lähtöisin erilaisista taustoista ja he ovat jokainen omanlaisiaan suuria persoonia. Heidän monipuolinen osaaminensa tukee toinen toistaan ja yhdessä he muodostavat ainutlaatuisen valmentaja tiimin. Jokaisella valmentajalla on myös erilainen suhde painonnostoon, joka tuo paljon lisäarvoa luodessamme asiakkaalle miellyttävää oppimiskokemusta. Jokainen päivä painonnostovalmennuksen parissa on erilainen ja olemme erityisessä asemassa, kun saamme valmentaa niin laaja kirjoista asiakaskuntaa. Joka päivä saamme oppia uutta.  

Vuonna 2020 koronan runteleman vuoden jälkeen päätimme, että Suomi tarvitsee lisää painonnostoa ja hyvinvointia. Päätimme avata uuden salin Espoon Keraan. Tempaus-Areena Espoon päävalmentajaksi lähtee tyttäreni Katariina Varis (os. Vestman). Espoossa jatkuu Tempaus-Areenan tyyliin laadukas, yksilöllinen ja turvallinen painonnostovalmennus, pienin uusin vivahtein ja lisänä aktiivisempi juniorityö. 

 -Masa